کد خبر: 4296591
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۸
استاندار خراسان‌جنوبی:

جهاددانشگاهی موتور محرک توسعه هر استانی است 

سیدمحمدرضا هاشمی گفت: جهاددانشگاهی موتور محرک توسعه هر استانی است، چراکه دارای فکر و اندیشه و نیروی انسانی خلاق است که باید از آن برای توسعه استان استفاده کرد.

بازدید سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان‌جنوبی از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی استانبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی، سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار خراسان‌جنوبی، امروز، پنجم مردادماه در بازدید از مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی استان با بیان اینکه خراسان‌جنوبی بهشت گیاهان دارویی است، گفت: بیش از ۸۴۰ نوع گیاهان دارویی در استان وجود دارد که فرصت طلایی برای ایجاد اشتغال و رویکرد علم و تولید در کنار هم است.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی موتور محرک توسعه هر استانی است، چراکه دارای فکر و اندیشه و نیروی انسانی خلاق است که باید از آن برای توسعه استان استفاده کرد، افزود: استان خراسان‌جنوبی استانی مستعد در حوزه گوهرسنگ‌ها، گیاهان دارویی و کشاورزی است، به‌گونه‌ای که ۹۸ درصد زرشک بی‌دانه دنیا در استان تولید می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه حوزه صنعت، معدن و کشاورزی گردشگری سه مؤلفه توسعه است، بیان کرد: جهاددانشگاهی بازوی مهمی در کنار دستگاه‌های اجرایی است.

اشتغال‌زایی با محوریت فعالیت‌های پژوهشی جهاددانشگاهی

وی با بیان اینکه خراسان‌جنوبی استانی خشک و کم آب‌بر بوده؛ بنابراین باید رویکرد خود را به سمت صنابع کم آب‌بر ببریم، تصریح کرد: پیشنهاد می‌شود دستگاه‌هایی که در حوزه پژوهش فعال هستند با جهاددانشگاهی تفاهم‌نامه‌هایی منعقد کنند تا کارهای تحقیقاتی با محوریت جهاددانشگاهی صورت گیرد.

هاشمی با اشاره به نظرسنجی‌های معتبر جهاددانشگاهی و فعالیت‌‌های مختلف این نهاد، بیان کرد: جهاددانشگاهی می‌تواند در حوزه توسعه استان کمک‌کننده باشد و از سویی ارتباط با دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها امر بسیار مهمی است.

وی با تأکید بر انعقاد تفاهم‌نامه‌های این نهاد با صنایع مادر بیان کرد: در مناطق روستایی بیشترین فرصت برای ایجاد اشتغال بحث استفاده از گیاهان دارویی و تشویق مردم با برگزاری دوره‌های آموزشی در این زمینه است که مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی در استان می‌تواند در این حوزه کمک‌کننده باشد‌.

استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های جهاددانشگاهی در توسعه استان بیان کرد: جهاددانشگاهی می‌تواند با همراهی دستگاه‌ها در حوزه کارهای تحقیقاتی فعالیت‌های شاخصی انجام دهد.

در پایان این بازدید استاندار قول مساعدی جهت تأمین اعتبار برای تکمیل و تجهیز مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی ارائه داد.

حرکت جهاددانشگاهی به‌سوی فرآوری دانش‌بنیان زرشک، زعفران و عناب

مجتبی ابراهیمی رومنجان، رئیس جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی نیز در این دیدار با بیان اینکه رویکرد ما در حوزه پژوهشی حول دو محور خدمت به مردم و کمک به توسعه منطقه با رویکرد مزیت‌های منطقه‌ای می‌چرخد، افرود: در حوزه خدمت به مردم از سال ۱۴۰۰ آزمایشگاه تشخیص طبی جهاددانشگاهی در قاینات فعال شد که کاهش هزینه‌های مردمی و خدمت به مردم را رقم زد. اتفاقات خوبی در زمینه خدمت به مردم در حال شکل‌گیری یا شکل گرفتن است. 

وی با تأکید بر توسعه منطقه‌ای کشاورزی و گیاهان دارویی با استفاده از تلاش همکاران و محققان جهاددانشگاهی و تحول علمی در حوزه فرآوری و محصولات دانش‌بنیان بیان کرد: تلاش شده رویکرد فناورانه و نوآورانه با نگاه به محصولات دانش‌بنیان فعالیت‌ها دیده شود.

ابراهیمی با بیان اینکه مقام معظم رهبری از جهاددانشگاهی به‌عنوان یک فرهنگ یاد کردند و فرمودند که به نظر من جهاددانشگاهی فقط یک نهاد نیست، بلکه یک فرهنگ است؛ یک سمت‌گیری و حرکت است. هرچه بتوانیم ما این فرهنگ را در جامعه گسترش دهیم و آن را پایدار و استوار کنیم، کشور را به سمت سربلندی و عزت و استقلال حقیقی بیشتر پیش برده‌ایم.

رئیس جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی با اشاره به همراهی‌های دستگاه‌های مختلف برای فعالیت مجموعه مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ادامه داد: امیدواریم با تلاش‌های انجام شده در هفته دولت فاز اول سوله‌های میکروب‌زدایی، بوجاری و بسته‌بندی و فرآوری برای محصولات عناب، زرشک و زعفران به بهره‌برداری برسد.

نگاه به گردشگری اکوتوریسم با توجه به ظرفیت‌های منطقه‌ای

محسن پویان، مدیر مجتمع گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت‌های مجتمع ۱۴ هکتاری مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی استان بیان کرد: آموزش روستائیان، بازاریابی، تکمیل فرآیند تولید و افزایش سهم کشاورزی از بازار فروش، هدایت پایان‌نامه‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ایجاد یک مرکز نمونه گردشگری در حوزه گیاهان دارویی بومی از اهداف ایجاد این مجتمع است.

وی با اشاره به توجه به محصولات مزیت‌دار استان برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر و عرضه گیاهان دارویی متناسب با شرایط منطقه، تصریح کرد: هدف از تأسیس مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان‌جنوبی تحقق برنامه‌های پژوهشی، تحقیقاتی، گردشگری، اشتغال‌زا و مؤثر در شکوفایی پتانسیل‌های بالقوه استان در حوزه گیاهان دارویی در قالب طرح مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی بوده است.

پویان با اشاره به انجام تحقیقات روی زعفران و زرشک و ۳۱ اکوتیپ عناب از نقاط مختلف بیان کرد: در این مجتمع به بخش گردشگری اکوتوریسم یا گردشگری کشاورزی توجه شده؛ چراکه خراسان‌جنوبی ۱۱۰ گیاهان مزیت‌دار در منطقه دارد.

انتهای پیام
captcha